Activities

MESYUARAT BERSAMA ALUMNI UTMSPACE

blank
MESYUARAT BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SELATAN

Johor Bahru- Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE telah mengadakan Mesyuarat Bersama Alumni UTMSPACE Zon Selatan pada 11 Julai 2019 (Khamis). Mesyuarat diadakan di Bilik Mesyuarat Eksekutif 2, UTMSPACE Johor Bahru. Mesyuarat juga telah dipengerusikan oleh Ybrs. Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli bin Mohd Yunus selaku Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni, SPACE. Mesyuarat kali ini juga telah mengundang Pengerusi Ahli Jawatankuasa Alumni UTMSPACE Zon Selatan iaitu Encik Mohd Azhar Bin M.Arsad.

MESYUARAT AHLI JAWATANKUASA INDUK ALUMNI UTMSPACE 2019

Kuala Lumpur – Mesyuarat Ahli Jawatankuasa Induk Alumni UTMSPACE telah diadakan pada 27 Julai 2019 (Sabtu) bertempat di Bilik Mesyuarat Lembaga, Residensi UTMKL, UTMSPACE Kuala Lumpur. Mesyuarat juga dipengerusikan oleh Ybrs. Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli bin Mohd Yunus selaku Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni, SPACE.

PROGRAM JELAJAH ALUMNI UTMSPACE 2019 (PJAU 2019)
blank
MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SELATAN

Johor Bahru – Telah berlangsung perjumpaan bersama antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE dan Alumni UTMSPACE Zon Selatan pada 27 April 2019. Majlis  diadakan pada jam 2 petang – 4 petang di Dewan Kuliah, Perpustakaan Raja Zarith Sofiah UTM Johor Bahru. Untuk makluman, majlis ini adalah anjuran Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE. Pertemuan merupakan inisiatif UTMSPACE untuk merapatkan kembali hubungan secara berterusan antara Alumni dan UTMSPACE. Majlis turut diserikan dengan sedikit perkongsian oleh Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah kepada alumni yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SABAH

Kota Kinabalu – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kota Kinabalu Sabah untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE yang menetap di Sabah. Kali ini, pertemuan diadakan di Deco Café & Grill, Horizon Hotel, Kota Kinabalu pada 15 Jun 2019 bermula jam 2 petang – 4 petang. Riang dan gembira Alumni Sabahan apabila dapat bertemu semula. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

 

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON SARAWAK

Kuching – Jelajah diteruskan ke bumi Sarawak. Pertemuan antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE bersama Alumni UTMSPACE yang menetap di Sarawak telah berlangsung dengan jayanya pada 16 Jun 2019. Kali ini, Dewan Majlis, Hotel Dormani, Kuching dipilih sebagai hos bagi menjayakan majlis ini. Pertemuan ini diadakan seawal jam 9 pagi sehingga 11 pagi. Majlis dijayakan lagi dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus Tahniah kepada Alumni UTMSPACE Zon Sarawak yang hadir memberikan sokongan kepada UTMSPACE. Diharap hubungan berterusan terus terjalin antara Alumni dan UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON UTARA

Butterworth – Telah berlangsung perjumpaan bersama antara Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE dan Alumni UTMSPACE Zon Utara pada 22 Jun 2019. Majlis  diadakan pada jam 2 petang – 4 petang di Grand View 6, Hotel De’ Garden, Butterworth, Pulau Pinang. Untuk makluman, majlis ini adalah anjuran Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE. Pertemuan merupakan inisiatif UTMSPACE untuk merapatkan kembali hubungan secara berterusan antara Alumni dan UTMSPACE. Majlis turut diserikan dengan sedikit perkongsian oleh Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah kepada alumni UTMSPACE Zon Utara yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON TENGAH

Kuala Lumpur – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kuala Lumpur untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE Zon Tengah yang menetap di kawasan Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan dan selatan Perak. Kali ini, pertemuan diadakan di Dewan Banquet Tan Sri Ainuddin Wahid, UTM Kuala Lumpur pada 23 Jun 2019 bermula jam 2 petang – 4 petang. Riang dan gembira Alumni Sabahan apabila dapat bertemu semula bersama pensyarah dan rakan-rakan sekuliah. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE.

MAJLIS HI-TEA BERSAMA ALUMNI UTMSPACE ZON TIMUR

Kuala Terengganu – Bahagian Pengurusan Kualiti Dan Alumni UTMSPACE meneruskan penjelajahan ke Kuala Terengganu untuk bertemu dengan Alumni UTMSPACE Zon Timur yang menetap di kawasan Terengganu, Kelantan dan Pahang. Perjumpaan kali ini diadakan di Dewan Seminar, Noor Arfa Craft Complex, Kuala Terengganu pada 28 Jun 2019 bermula jam 3 petang sehingga 5 petang. Riang dan gembira Alumni yang berada di Zon Timur apabila dapat bertemu semula bersama pensyarah dan rakan-rakan sekuliah. Majlis dilengkapkan dengan perkongsian Ybrs. Timbalan Pengerusi Pengurusan Kualiti Dan Alumni SPACE, Prof. Madya Sr. Dr. Mohd Zulkifli Bin Mohd Yunus. Tahniah diucapkan kepada mereka yang hadir dan memberikan sokongan kepada UTMSPACE. Pelantikan Jawatankuasa Alumni UTMSPACE Zon Timur turut dijalankan dengan jayanya.

Contact Us

Alumni, Scholarship, Endowment Management Unit,
Quality Management and Alumni Division,
School of Professional and Continuing Education (UTMSPACE), Level 4 and 5, Block T05, Universiti Teknologi Malaysia,
81310 Skudai, Johor, Malaysia
Email : alumni@utmspace.edu.my